styczeń30

Olejek rycynowy

dodano: 30 stycznia 2010 przez Farizah


Taka mała ciekawa rzecz ten olej rycynowy:) Jest on głównie stosowany przy zaparciach, działa przeczyszczająco. Ale nie o tym teraz mowa. Otóż ma on i swoje drugie ukryte działanie a mianowicie jest zbawienny dla naszych włosów, paznokci, rzęs i brwi:) Ja osobiście maluję  na noc i jak jestem w domu nim rzęsy i widze ich znaczną poprawę, są dłuższe mocniejsze i jest ich więcej. Można go także używać do stóp. Jeżeli mamy uczucie zmęczonych stóp natrzyjmy je sobie na noc i efekt będzie rewelacyjny:) Ja dodaję go także do kąpieli (nawilża). Firmy kosmetyczne go dodają do róznych kosmetyków w tym kremów czy balsamów.

 

Ja osobiście bardzo polecam olejek rycynowy bo jest nie drogi ( u mnie 30g 2zł)

Mam nadzieję że się przekonacie co do jego działania:)


photo
Olej rycynowy: Olejek Zdjęcie pochodzi z notki Olejek rycynowy


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 30 stycznia 2010 whisper2 napisała:

przyznam, że nie wiedziałam


zgłoś
ilapop 30 stycznia 2010 ilapop napisała:

ciekawe, musze spróbować


zgłoś
Farizah 30 stycznia 2010 Farizah napisała:

naprawdę warto i niedrogo:)